Wandeling Den Bosch op 10 oktober 2021

Geplaatst op 12-10-2021  -  Categorie: Terugblik

Op zondag 10 oktober mochten we bijna twee uur genieten van een geweldige ‘WANDELING OP RIJM’.

De gids nam ons op deze zonnige najaarsdag mee door de, voor een aantal dames haast nog onbekende, straatjes in Den Bosch. Bijzondere gevelstenen, naar voren hellende muren, dichtgemetselde ramen en een prachtige maquette van het vroegere Den Bosch.

De St. Jan, die zowel de titel Basiliek als Kathedraal mag voeren……overal werd op rijm het ‘waarom’ aan ons uitgelegd.
Er werden zelfs vragen door hem gesteld waar een prijsje aan verbonden was.

Op de voorgevel van een heel oud pand, konden we, met moeite zichtbaar, nog ‘Tabak- en Snuifzaak’ lezen…..daar was het dus al heel veel jaren geleden  bestemd voor geweest.

De geschiedenis van de historische stad kwam op deze manier tevoorschijn.

Het toenemend aantal snelwegen……. de grote verkeersdrukte heeft gelukkig het hart van deze prachtige stad niet geraakt, ook al waren de plannen een aantal jaren geleden toch wel eens anders.

Na de wandeling werd het tijd voor een heerlijke Bossche bol of een lekker broodje.

Dan nog even de vrijheid om zelf iets te ondernemen en om 17.00 uur gingen we weer terug naar Dongen.

Jammer dat onze groep niet zo groot was, want de thuisblijvers hebben beslist een mooie dag gemist.

img-4870img-4212img-0601