K V G  Dongen 

Vrouwen vormen een ronde kring,

elkaar de hand reikend, zowel letterlijk als figuurlijk,

samen op weg, op zoek naar hun eigen kracht,

hun eigen plaats, hun eigen identiteit.

zij breken uit..... uit vastomlijnde kaders.

 

 

Lezing Strafrecht op 4 november 2021

Geplaatst op 06-11-2021  -  Categorie: Terugblik
Na de lockdown periode stond LEZING STRAFRECHT op 04.11.2021 (weer) op de agenda. Aanwezig waren 19 dames. Voorschrift voor het bijwonen van deze lezing was het controleren van QR codes en het afstand houden van elkaar van 1,5 meter. Voor onze deelnemers vormde dit geen belemmering.
Onze gastspreekster Saskia, Raadsheer (Rechter bij een hof) gaf op luchtige wijze een presentatie over rechtspraak als vorm van conflicthandhaving.
Haar specialisatie is Strafrecht en Jeugdstrafrecht.
De inleiding ging over Civiel Recht, Strafrecht en Bestuursrecht in het algemeen. Vervolgens kwamen enkele anonieme, algemene voorbeelden uit haar dagelijkse praktijk aan de orde, denk daarbij o.a. aan de fietsendief en de doorverkoop van de fiets en wie blijkt dan de rechtmatige eigenaar te zijn. Ook is in haar vakgebied een portie psychologisch inzicht zeker op zijn plaats.
Zij riep ons op om rechtzittingen bij te wonen als toehoorder. Vervolgens gaf zij aan alle oma’s onder ons het idee om belangstellende kleinkinderen te wijzen (of cadeau te doen) het boek met de titel “de ZWEETVOETENMAN” over rechtzaken & regels (en een hoop gedoe).
Saskia bleek in staat om ons laagdrempelig wat gegevens bij te brengen over de Rechtspraak in het Nederland. Erg verrassend was het, dat vanuit de aanwezigen diverse vragen aan haar gesteld werden en er ontspannen over gesproken werd.
Wij danken Saskia voor haar inbreng.
lezing-strafrecht-1lezing-strafrecht-5lezing-strafrecht-2