K V G  Dongen 

Vrouwen vormen een ronde kring,

elkaar de hand reikend, zowel letterlijk als figuurlijk,

samen op weg, op zoek naar hun eigen kracht,

hun eigen plaats, hun eigen identiteit.

zij breken uit..... uit vastomlijnde kaders.

 

 

Lezing Remedica op 8 februari

Geplaatst op 24-02-2023  -  Categorie: Terugblik

Vanavond was er een mooie opkomst van een 25-tal personen.

Marloes van Remedica gaf ons een uiteenzetting over de digitalisering in de zorg. Ze legde duidelijk het verschil uit tussen automatisering en de digitalisering in de zorg. Het is bekend dat ouderen enigszins afkerig zijn van het fenomeen digitalisering. En vragen zich soms af kunnen we deze ontwikkeling wel bijbenen?

Op een heldere manier gaf Marloes aan wat er op dit gebied allemaal mogelijk is.

Digitalisering levert voor ons ook veel voordelen en tijdwinst op. Bijv. een contact met de huisarts hoeft niet fysiek, dit kan ook met een video call of het doorsturen van een foto.

Het uitlezen van waarden en het signaleren is een mooie ontwikkeling op het gebied van digitalisering. Dit laatste kan via een app op je telefoon. Het is wel wijs om deze app op je telefoon te zetten in overleg met je huisarts, welke voor jouw specifieke gezondheidsvraag geschikt èn veilig is. Deze apps zijn meestal gratis.

Na de pauze werd er een voorbeeld gegeven van wat digitalisering kan bijdragen aan een goede gezondheidszorg. Diabetes werd als voorbeeld genomen. Door het plaatsen van een sensor kunnen de waarden bepaald worden en is het 3 of 4x per dag prikken in de vinger niet meer nodig. Op de telefoon kunnen de waarden afgelezen, opgeslagen en gedeeld worden. Ook kan er preventief een signaal worden afgegeven.

Voor mij was deze avond een eye opener en heb ik een positievere kijk gekregen op de digitalisering in de zorg.

 

Ellie Hamelinck