Diner Rooi Pannen op 16 maart 2022

Geplaatst op 03-04-2022  -  Categorie: Terugblik

Voor de eerste keer zou ik gaan genieten van alle heerlijke dingen die de leerlingen van Rooi Pannen in Tilburg ons gingen voorschotelen. Een jaarlijks en vast onderdeel van het programma van het KVG Dongen.

Vanuit diverse kanten heb ik steeds hele positieve geluiden over deze activiteit gehoord. Bovendien weet ik ook dat in het verleden de lijst van aanmeldingen regelmatig overliep.

Na een korte zoektocht in Tilburg - de normale toegangsweg was afgezet vanwege werkzaamheden aan de straat - werden we hartelijk en professioneel welkom geheten door de leerlingen en heeft een van de leerlingen, gekleed in stemmig zwart, ons begeleid naar de ‘eetzaal’, alwaar we al andere KVG-leden aantroffen. De prachtig gedekte tafels beloofde ons een prima dinertje in een eveneens prima sfeertje.

Uiteraard kan ik alleen voor mijzelf spreken als ik alle lof toezwaai aan de leerlingen van de Rooi Pannen. Uitheemse gerechten waarvan we naam niet eens uit kunnen spreken zonder je tong te breken, afgewisseld met een lekker wijntje en de nodige hoeveel plat water.

Aan tafel werd even kennisgemaakt met elkaar en was er genoeg gespreksstof om de – niet te lange wachttijden tussen de voor-, hoofd- en nagerecht – te vullen.

Het enige minpuntje voor ons tafelgezelschap was het ‘lange’ wachten op onze kopjes koffie na het dinertje in de aula. Wat achteraf bleek een technisch probleem te zijn. Uiteindelijk kijk ik toch met plezier terug op deze welbestede avond.

Truus Heesbeen.